Ferroplan Oy

Ferroplan Oy on 1983 perustettu Orimattilassa sijaitseva cleantech-yritys. Se on erikoistunut erilaisiin vedenkäsittely-, jätehuolto- ja kuljetinratkaisuihin. Tuotteet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Ferroplanin laitoksia löytyy niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Suurin ulkomaan projekti on tähän mennessä ollut Vietnamissa sijaitseva massiivinen kompostointilaitos.

Ferroplan tekee kierrätyslaitoksia pienistä liukuhihnaan ja mekaaniseen työhön perustuvista laitoksista suuriin automatisoituihin laitoksiin, kuten Päijät-Hämeen Jätehuollon LATE-lajittelulaitos. Se on kapasiteetiltaan 65 000 tonnin laitos, joka kykenee erottelemaan muovia, metallia, alumiinia sekä kartonkia seka-, energia- ja rakennusjätteistä. Erotellut materiaalit kierrätetään.

Ferroplan suunnittelee ja rakentaa myös puhtaan ja likaisen vedenkäsittelylaitoksia. Puhtaasta pohjavedestä voidaan poistaa laitoksilla esimerkiksi rautaa ja mangaania. Sen jätevesiratkaisuihin kuuluu kunnallisia jätevedenpuhdistamoita sekä teollisuuden jätevedenkäsittelylaitoksia.

 

Yrityksen uusimpia innovaatioita on jätteistä energiaa tuottava CHP-laitos. Kontteihin rakennettavalla 1 MW pikkulaitoksella voidaan tuottaa lämpöä, kylmää ja sähköä. Se on suunniteltu erityisesti kehittyviin maihin sopivaksi.

About The Author